São Vincente

Uncategorized
November 22, 2021

Portugisisk for sankt vincent, En af øerne i Kap Verdes øgruppe Barlavento. Nordvest for øen ligger São Vincentekanalen og øen Santo Antão. Øen har en befolkning på 67.163 indbyggere, hvor hovedbyen Mindelo, Kap Verdes næststørste, har 96% af befolkningen.

Nu har vi været i mindelo på São Vincente en uge, hvor vi har været på på bustur med en lokal og fået set øen, turen blev afsluttet med en svømmetur med skildpadder ved São pedro, også kaldet skildpaddestranden. Vi har været oppe og se udsigten fra monte Verde, hvor de har lavet et super smart sky filtrerings system der tager vandet fra skyerne når de kommer ind over bjerget, meget smart når man er er sted hvor der regner 5 dage om året. Jeg har været oppe og gå på Monte cara, (face to sky mountain) blev en lidt spændende tur og vendte også om da jeg ikke turde gå videre alene, blev dog stadig til en 13km tur, der sluttede af med en meget festlig aften på marine baren ved dinghy docken.

Husene her er meget farverige, eller i hvert fald dem der er gjort noget ved, da der også er ret mange falde færdige og halvfærdige huse. Deres møntfod hedder Escudo og får alt til at se ud som om det er dyrt indtil man lige får omdannet til Euro. De taler portugisisk eller deres anerkendte lokalsprog Kap Verde Kreol, men vi kan komme langt med engelsk, lidt spansk og pegefingeren. Supermarkederne i midt byen er ikke så fyldt, dog ligger der fiskemarkeder, grøntsagsmarkeder og tøjmarkeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: